Престижно класиране на дванадесет годишните

На провелият се Държавен финал от 14 до 16 юни във Варна момчетата на Милена Иванова бяха на крачка от бронзовите медали, но за съжаление останаха в подножието на почетната стълбичка.

В груповата фаза младите надежди на зелените бяха повече от убедителни срещу съперниците си от  ХК“Локомотив „ГО ( 23: 14) и ХК „Интер „Благоевград  (25:14), на четвъртфиналите победиха и ХК „Мартен „( 18: 12). Етър- Чардафон и Локомотив Вн- Труд се изправиха в битки за финала. Габровци успяха да се противопоставят на шампиона на зона“ Мизия“ само едно полувреме и така в последния ден се изправиха срещу Труд в спор за мечтаните медали. В края на първото полувреме всичко вървеше по план 13:7, но за минута и половина момчетата на Х.Кутев отбелязаха три безответни гола за 13:10. През второто полувреме се стигна до няколко изравнявания след които ХК“Труд“ поведе за първи път в мача и това беше края 20:21.

„След като си поплакахме от изпуснатия шанас, дойде и трезвата равносметка -миналата година завършихме 10-ти, тази 4-ти и ако вървим така преспективите пред този отбор са бляскави. Липсата на увереност ни лиши от нещо повече, но най- важното е, че всички разбраха, когато се трудиш идва и резултата. Честито на всички, които са с нас.“ сподели треньора Милена Иванова.

Leave A Comment