Малките „чардафончета“ – пети в България


Пето място заеха малките хандбалисти на „Чардафон“ във финалите на Държавното първенство по хандбал за тази възраст. Заключителният турнир за сезона се проведе в столицата, в Спортен комплекс „Челопечене“ в едноименния квартал.

За медалите спориха осемте най-добри отбора от страната, които в първата фаза бяха разделени в две предварителни групи. Момчетата от „Чардафон“ играха в група „А“ и записаха победа и две загуби. Габровските деца отстъпиха на „Етър 64“ (В.Търново) с 12:17 и драматично, с един гол разлика, на „Звезда“ (София) с 13:14, но надиграха „Пирин 64“ (Г. Делчев) с 16:7. Като трети отбор в групата „Чардафон“ участва в потока за разпределяне на местата от 5-то до 8-мо и го спечели с нови две победи. Съставът ни се наложи над четвъртия в група „Б“ – „Опака 1974“ (Опака), с 15:11, след което отново срещна „Пирин 64“ и отново го победи, но този път още по-убедително – с 13:3 (7:2).

Шампиони на България станаха момчетата на „Етър 64“, водени от състезаващият се с екипа на „Чардафон“ в мъжката „А“ РХГ Станислав Йорданов. „Болярчетата“, които преди месец станаха и зонален първенец, триумфираха с пет категорични победи. На финала „виолетовите“ надиграха „Кубрат“ с 18:14. За бронзовите отличия се пребориха домакините от „Спортист – Кремиковци“ след успех с 16:7 в малкия финал срещу другия столичен тим – „Звезда“.

Leave A Comment