„Чардафон“ има национал, мачът със „Спартак“ се отлага

Играчът на габровския „Чардафон“ Станислав Йорданов намери място в състава на България за предстоящите два мача с Латвия от т.н. Relegation Round на квалификациите за ЕВРО`2024 по хандбал при мъжете. Двата отбора трябваше да си разменят по едно домакинство на 6-ти и 9-ти януари. Двубоите обаче бяха отложени заради общо 10 човека от българския лагер, дали положителен резултат за наличие на за SARS-CoV-2.

След постигната договорка между двете страни в последствие бе взето решение и двата мача да се изиграят в Добеле, Латвия идната събота и неделя, 22-23 януари.

Непредвидените обстоятелства – положителни тестове и задължителната карантина, доведоха до промени в състава на старши треньора Чавдар Чернев. Петима от първоначално селектираните играчи отпаднаха за двубоите в Латвия и на тяхно място бяха повикани други хандбалисти, сред които е и Станислав Йорданов. В състава влязоха и други двама бивши играчи на габровския тим – Петко Петков и Йордан Михайлов.

Българският отбор заминава в петък за Латвия. Срещите в 10-хилядното градче Добеле са в събота от 16.40 и в неделя от 13.45 и ще бъдат ръководени от естонските рефери Марион Кул и Алвар Тинт. Делегат на двубоите ще бъде Фредрик Уд от Финландия. Победителят от двата мача ще се класира за основния кръг на квалификациите за Европейското първенство в Германия през 2024 година.

Result 1

Предвид предстоящите мачове на мъжкия национален отбор три от срещите в предстоящия 11 кръг от първенството в „А“ РХГ при мъжете се отлагат. Това са двубоите „Чардафон“ – „Спартак“ (Варна), „Осъм“ (Ловеч) – „Локомотив“ (Мездра) и „Локомотив“ (Г.Оряховица) – „Добруджа“ (Добрич). По програма ще се състои само мачът „Пирин 64“ – „Левски“, който е в събота от 14 часа в „Неврокоп Арена“.

Leave A Comment