Три победи на Чардафон върнаха интригата в „Б” групата

Днес 07.03.2021г. в зала „Орловец” се събраха отборите на ХК”Спартак”-Плевен, ХК”Локомотив”-Горна Оряховица, ХК”Раховец”-Горна Оряховица и домакина ХК”Чардафон” за изиграването на втория зонален турнир на „Б”РХГ.

Първият мач от програмата се очакваше да е най-итересният сблъсък, в който домакина се изправи срещу едноличния лидер без загубена точка до сега ХК”Локомотив”.Това най-вероятно беше в основата на подчертаната мотивация и концентрация на Чардафон, която даде резултат още през първото полувреме (7:4).През втората част на мача Чардафон методично увеличаваше разликата за да стигне крайното 17:10. Отлично се представиха в защита тримата опити бойци Васил Василев, Павел Симеонов и Христо Данаилов, което даде възможност за осъществяването  на бързи атаки , успешно реализирани от младите Александър Цветков  и Благовест Панков, а в голям процент от опитите на противника да реализира попадение бяха неутрализирани от емблематичният за габровският хандбал и капитан на отбора Слав Колев-Чоза.

Другите два мача протекоха изцяло под  диктовката на зелените.16:9 срещу отбора на ХК”Спартак” и 18:15 срещу ХК”Раховец”.

„Неможе да не направи впечатление израстването на отбора, в сравнение с предходния турнир.Радостното е , че в отбора има сплотяване между млади и стари.Днес както едните, така и другите дадоха своя принос за добрите резултати.” –сподели капитана Слав Колев.

Резултати от изиграните срещи:

„ХК „Чардафон“ – ХК „Локомотив“ ГО 17:10 (7:4)

ХК „Раховец“ – ХК „Спартак“ 16:23 (9:10)

ХК „Спартак“ – ХК „Чардафон“ 9:16 (6:8)

ХК „Раховец“ – ХК „Локомотив“ ГО 13:19 (7:8)

ХК „Локомотив“ ГО – ХК „Спартак“ 17:13 (8:6)

ХК „Чардафон“ – ХК „Раховец“ 18:15 (9:4)

Leave A Comment