Деца от цялата страна събра IV Мемориален турнир по хандбал в памет на Георги Добрев

През изминалият уикенд Габрово беше домакин на Четвъртият Мемориален хандбален турнир за деца до 10 г. в памет на Георги Добрев. Близо 150 деца от отборите на ХК „Раховец“-Горна Оряховица, ХК „Локомотив“-Горна Оряховица, ХК „Полюс“-Плевен, ХК „Дунав“-Белене, ХК „Осъм“- Ловеч, ХК“Спортист Кремиковци-2018″-София и габровските деца на  ХК „Чардафон“ се изправиха един срещу друг в над  двадесет срещи по мини-хандбал.

С едноминутно мълчание почетоха паметта на габровския хандбалист отбори, треньори и гости на турнира.

Събитието завърши с награждаване на всички участващи отбори, които получиха своите купи, медали и грамоти от състезателите на мъжкия хандбален тим на „Чардафон“. И въпреки че турнирът се проведе изцяло по правилата на хандбалната игра – със съдии, делегати и отчитане на резултата, в края на деня нямаше победители и победени. За организаторите беше важно децата да се забавляват, да тренират уменията си и да играят спортсменски – да усетят реалната емоция, която създава хандбала на терена.

Четвъртият Мемориален хандбален турнир се проведе благодарение на подкрепата на Програма „Децата и спортния клуб“ на Министерство на младежта и спорта и на Община Габрово

 

Leave A Comment