Единственното спортно събитие отложено заради коронавируса е дербито Пирин – Чардафон

Хандбалното дерби между отборите на Пирин  и Чардафон , който бе мач от предпоследния кръг на „А“РХГ и от него се решаваше борбата за второто място преди плейофната фаза в първенството, не се състоя.

Двата отбора трябваше да изиграят мача в „Неврокоп Арена“ , залата на домакините от ХК „Пирин-64“ Гоце Делчев.Поради усложнената епедимиологична обстановка в сутришните часове БФХ излезе с решение, че мачовете ще бъдат изиграни при затворени врати. Два часа преди мача на входа на залата момчетата на Чардафон бяха посрещнати с друга новина: „Мачът се отменя!“.

“ Всички сме отлично запознати с усложнената обстановка поради откритите случаи на заразени с коронавирус. В цяла България няма отменено нито едно спортно събитие. Всички отбори от всички спортове, които трябва да домакинстват са ощетени, всички обаче се съобразяват и проявяват разбиране с решението на българското правителство и здравните власти, с изключение на ХК „Пирин-64“ Гоце Делчев.Ръководството на ХК „Чардафон“ Габрово, ще отправи писменно запитване до БФХ какви са основните причини за вземането на това решение и правилно ли е то. Ако трябва да говориме за фйър плей или колегиалност в усложнена обстановка и финансов недоимък, то това са неща които явно не са сред приоритетните за някои хора. След наша проверка на 08.03.2020г. нито на сайта на община Гоце Делчев нито на страницата на РЗИ Благоевград имаше публикувана забрана за провеждане на спортни мероприятия. Огорчението от това решение не е само мое, а и на всички състезатели.“ сподели Христо Данаилов.

Leave A Comment