Националът Йордан Михайлов вече е част от „Чардафон“

Йордан Михайлов ще подсили състава на „Чардафон“ за втория полусезон в „А“ Републиканската хандбална група. Опитният плеймейкър, който до момента беше основен мотор на вицешампиона „Добруджа“,  се споразумя с ръководството на габровския клуб и ще облече екипа на тима за решителните битки от първенството през 2020-та.

Михайлов беше част от възстановения мъжки национален отбор, който в началото на 2019-та участва в първата фаза от квалификациите за Европейското първенство в Люксембург. Там България зае второ място в спор с отборите на Великобритания, Ирландия и домакина Люксембург.

33 годишният разпределител е роден в с.Българене. Юноша е на местния „Ботев“. Забелязан е от селекционера на националния отбор и ХК „Спартак” (Варна) Пенко Златев и бързо се превръща в основна фигура за отбора на варненци. След три годишно пребиваване в „Спартак“ следва и периода на титлите – общо 9 на брой с отборите на „Локомотив“ (Варна), „Шумен“ и „Фрегата“ (Бургас). Завръщането му в „Спартак“ е за кратко и следват нови предизвикателства с отборите на ХК „Беньозе” (Лиеж, Белгия) и „Добруджа“ (Добрич).

„Йордан Михайлов е отлично познат на отбора и привържениците ни. Той беше в основата на това три годишните ни опити да стигнем до финала на първенството да се окажат безуспешни (б.а. „Чардафон“ губи в три поредни години полуфиналния плейоф срещу състава на „Добруджа“). Сега, когато сме на крачка от финал в турнира Купа България и сме едни от основните фаворити за спечелването на трофея, се надяваме, че точно неговия опит и качествата му ще се окажат нещото, което ни е липсвало”,  сподели играещият треньор на габровския тим Христо Данаилов.

Първенството в мъжката „А“ РХГ се подновява следващия уикенд. Първият мач на „Чардафон“ от втория полусезон е на 12-ти януари (неделя) срещу състава на „Локомотив“ в (Горна Оряховица). Очаква се там да бъде и дебютът на Михайлов за габровския тим

Leave A Comment