С гол в последната секунда „Чардафон“ измъкна равен в Горна Оряховица

Мъжкият отбор на ХК „Чардафон“ излезе на второ място във временното класиране на „А“ Републиканската хандбална група. В среща XII кръг на първенството габровският тим измъкна драматично равенство 26:26 при визитата си на младия и борбен състав на „Локомотив“ (Горна Оряховица) и изпревари по голова разлика във временното подреждане вицешампиона „Добруджа“, който в този кръг отстъпи като гост на „Локомотив“ (Варна) с 26:35. Двата състава имат равен брой точки – по 18, но „Чардафон“ е с по-добро съотношение между отбелязани и получени попадения до момента.

Мачът срещу амбициозните момчета от „Локомотив“ беше доста труден за „Чардафон“, който беше без две основни фигури в Горна Оряховица – Марио Янчев и Мирослав Денчев. Съставът на Йордан Димитров водеше в по-голямата част от игровото време. Домакините взеха аванс от два гола през първото полувреме, завършило при резултат 12:10. В началото на втората част „Чардафон“ записа три поредни попадения и изравни при 15:15, но последва силна серия на домакините, които дръпнаха с 21:16. Най-интересното се случи в последните 10 минути на двубоя. Водени от своя играещ треньор Христо Данаилов, хандбалистите на „Чардафон“ тръгнаха да търсят обрат, изравниха при 23:23 и за пръв път в мача поведоха с гол на Георги Николов от 7 метров наказателен удар – 23:24. Резултатът премина през две равенства и се стигна до инфарктен завършек. По-малко от минута преди края „Локомотив“ се виждаше победител, след попадение на контраатака за 26:25, но Димитър Петров секунда преди сирената заби топката във вратата на домакините и разочарова публиката в зала „Никола Петров“ – 26:26.

Петков беше и най-резултатен за „Чардафон“ в мача със 7 гола, 6 отбеляза Цветелин Христов, а с 5 завърши Георги Николов. За домакините 8 попадения наниза Михаел Иванов, 7 добави Тодор Калчев.

„Изиграхме един не много добър мач. Надявам се да не повторим грешките в следващите срещи, които ще решат стартовата ни позиция за плейофната фаза. Въпреки че загубихме точка, положителното е, че и в тежките моменти през второто полувреме не загубихме вяра, за да се стигне до изравняването в последната секунда“, коментира Христо Данаилов.

В следващия кръг „Чардафон“ ще приеме НСА (София). Мачът е идната събота, 9-ти февруари, от 14 часа в зала „Орловец“.

„Чардафон“: Слав Колев, Георги Николов-5, Павел Данаилов-3, Денислав Трендафилов, Христо Данаилов-2, Цветелин Христов-6, Пламен Дедев-1, Димитър Петков-7, Петко Петков-2, Пенчо Пенчев, Димитър Грозданов, Николай Цветков.

Водач: Милена Иванова

Leave A Comment