След 27 години Чардафон отново в спор за титлата при младежите

В далечната 1997г. златното поколение на треньора Цоньо Начев за последно игра финал при младежите и го спечели. Днес в гр.Бяла ,27 години по-късно нашите момчета излязоха на финал в спор за титлата.

До тук обаче стигнаха след като минаха всички кръгове на ада, преминавайки през тежки битки в зоналното първенство с отборите на Осъм, Раховец, Локо ГО и Полюс ТМ .Елиминирайки на Зоновия финал носителя на купата ХК „Полюс ТМ“ Плевен, загуба от Локомотив ГО, която ни изпрати на квалификации с ХК „Поморие“ и спечелен мач на полуфинала с ХК „Спартак“ Варна след изпълнение на дузпи.

Съперникът в днешния финал беше повече от познат Локомотив ГО. Двата отбора последните години се срещат в спор за разпределение на медалите почти във всички възрастови групи . Както повечето от сблъсъците, така и днешния беше емоционален и зрелищен. С малко повече спокойствие и увереност Локомотив успя да дръпне в резултата в десетата минута с 4:1, последваха размяна на голове, за да се стигне до 7:6 в края на полувремето. Към средата на второто полувреме се стигна до две изравнявания 12:12, 13:13 , за съжаление следващите минути бяха изпълнени с много технически грешки в нападение и липса на концентрация в защита .Надеждите за титла на младежите приключиха с последния съдийски сигнал 19:17.

Освен сребърните медали, Чардафон спечели и индивидуално отличие, най – добър защитник на първенството Тонислав Глушков.

“ Браво, момчета ! Горчилка има след като си бил толкова близо до титлата, но не мисля че в началото на годината хората , които са очаквали да играем финал в тази възрастова група бяха много . Щастлив съм, че упоритостта и усилията вложени в тренировъчния процес бяха възнаградени. Да ни е честито среброто на всички нас, които бяхме заедно в тези емоционални моменти  треньори, състезатели, родители и фенове.“ сподели треньора Христо Данаилов

Състав: Тонислав Глушков, Александър Цвятков, Алекс Боевски, Тодор Кънев, Христо Йорданов, Николай Иванов, Алекс Бойчев, Райан Иванов, Мартин Боянов, Константин Баев, Георги Стефанов, Борис Иванов, Ганчо Торлозов, Алекси Гавраилович, Кристия Иванов.

Leave A Comment