Дузпите отново бяха препъни камъка на Чардафон

Днес 07.05.2023г. в гр. Ловеч се проведе зоналния финал за Юноши Старша Възраст, на който взеха участие отборите на ХК „Осъм“ Ловеч, ХК „Локомотив“ Горна Оряховица, ХК „Раховец“ Горна Оряховица и ХК „Чардафон“.

След изиграните зонални първенства и класирането от тях ,в първия полуфинал се изправиха отборите на Осъм и Раховец, след изразителна победа Осъм се класира да играе финал на зоната.

Следващият полуфинал се сочеше с непредсказуем край, така и стана. Отборите на Локомотив и Чардафон изнесоха за пореден път дерби , което държеше многобройната публика в залата в напрежение. Мачът започна със силна серия на момчетата на Йордан Димитров , в петнадесетата минута водеха с 10:6 и 11:7, след това обаче последваха 5 безответни гола, благодарение на добрата игра в защита и вратаря Алекс Бойчев. Полувремето завърши 12:12. Второто полувреме последва размяна на голове за да се стигне до 15-тата минута , в която отбора на Христо Данаилов поведе с 17:20.До края на полувремето обаче горнооряховчани успяха да стопят разликата и да достигнат дори до 7-метрово наказателно хвърляне, секунда преди края, което Бойчев отново отрази. Края на мача дойде при 22:22. По регламент ,отборите престъпиха при изпълнения на 5 седеметрови наказателни хвърляния, при които Локомотив бяха по-хладнокръвни и ликуваха при резултат 27:26.

В мач за трето и четвърто място  Чардафон победи Раховец. Шампион на зоната е Осъм, който на финала се наложи над Локомотив.

Алекс Бойчев бе обявен за най-добър вратар на турнира, а Тодор Кънев за най-полезен състезател.

Leave A Comment