Хандбалният „Чардафон“ започва първенството тази събота, Христо Данаилов се връща в игра

Мъжкият отбор на „Чардафон“ ще започне тази събота  шестия си сезон в „А“ Републиканската ни хандбална група. Габровският тим ще открие кампанията с гостуване на варненския „Спартак“.

През сезон 2021/2022 в първенството ще участват девет отбора. След две години в редиците на най-добрите тимове в страната, ХК „АСТИ-91“ (Хасково) се оттегли от „А“ РХГ и тимовете останаха с един по-малко. За разлика от миналия сезон, в който крайното класиране беше определено само на база резултатите от двубоите всеки срещу всеки на разменено гостуване, през този разпределянето на местата от първо до четвърто ще стане с провеждането на финални плейофни срещи след изиграването на всички двубои от основната фаза.

Първият кръг от новото първенство беше миналия уикенд, но от него се проведоха само два мача, а „Чардафон“ по програма почиваше. Отборът на „Спартак“, на който габровският тим ще гостува в събота, поднесе изненадата като се наложи над един от миналогодишните фаворити – „Пирин 64“, в Гоце Делчев с 34:29. В другата изиграна среща вицешампионът „Осъм“ (Ловеч) победи у дома „Добруджа“ (Добрич) с 34:24.

„Чардафон“ ще започне сезона без Павел Данаилов и Даниел Димитров. Пламен Дедев вероятно ще се включи на по-късен етап, поради здравословни причини до зимата няма да бъде на разположение вратарят Николай Цветков. Здравословни проблеми на този етап спират и крилото Мирослав Денчев. В игра обаче пълноценно ще се включи Росен Колев, който през миналия сезон се появяваше епизодично. В състава остават Пламен Иванов, Слав Колев, Марио Янчев, Слави Йорданов, Павел Бобев, Николай Андреев, Пенчо Пенчев и Валентин Робов. Новината е завръщането в игра на Христо Данаилов. През миналия сезон той изпълняваше само функциите си на старши треньор, но предвид кадровите проблеми в състава сега отново ще облече екипа.

„Такава е ситуацията в отбора. Не е ясно с какви финанси ще разполагаме и за това не можем да подходим към някой играч, който може да ни свърши работа. Завръщам се и се надявам да е за добро. Дали е правилно?  Не, на 100 процента не е, но аз не робувам на предразсъдъци и смятам, че щом има нужда трябва да помогна. За мен няма да има плюсове и със сигурност минусите ще са повече. Трябва да вложа двойно повече усилия, за да съм подготвен и пълноценен за отбора. Единственото хубаво ще бъде удоволствието, че отново съм на игрището“, сподели Данаилов.

130092631 1448599542138801 1587163289107446948 o

Очакванията си за новото първенство играещият треньор на „Чардафон“ коментира така:

„За нас е много е важно как ще влезем в първенството. Излизаме на старта срещу отбора на „Спартак“, който поднесе изненадата на първия кръг. Домакините със сигурност ще са с приповдигнато настроение, но пък ние сме показвали неведнъж, че се чувстваме добре във Варна. Ако изчакаме нашите си моменти, може пък ние да сме следващата изненада. Като цяло през лятото се получиха доста размествания в отборите. Основен фаворит си остава „Шумен 61“. „Локомотив“ (ГО) и „Осъм“ (Ловеч) обаче са доста корави отбори, които си осигуриха добри попълнения и са още по-конкурентни. Смятам, че ни очаква интересно първенство и не мисля, че шампионът ще е толкова сигурен, колкото през миналия сезон. Ние ще се опитаме да се намесим в тази битка. Аз винаги съм бил умерен песимист и сега смятам, че нашето място е в четворката, а това означава, че има възможност и за нещо повече“.

„Чардафон“ ще гостува на „Спартак“ в събота от 17 часа в салона на варненската Първа езикова гимназия. Другите три мача от втория кръг са „Локомотив“ (Мездра) – „Осъм“, „Добруджа“ – „Локомотив“ (ГО) и „Левски“ (Левски) – „Пирин 64“. Шампионът „Шумен 61“ ще почива.

Leave A Comment