След драма в последната секунда Чардафон спечели третото място в зона Мизия

Днес 13.05.2021г. в гр.Горна Оряховица се проведе Зонивият финал, за който се класираха отборите на ХК“Локомотив“ – Горна Оряховица, ХК“Раховец“- Горна Оряховица, ХК „Полюс-ТМ“ -Плевен и ХК „Чардафон“.
В първата си среща Чардафон срещна бронзовият медалист от Купата на България- ХК“Локомотив“.От самото начало на мача Чардафон започна нервно и за съжаление до края не успя да се отърси от напрежението, затова и крайният резултат е в полза на домакините 23:10.
Вторият мач момчетата започнаха със самочувствие , но в края на полувремето след пропуски от шест метровата линия, Чардафон изостана с 10:7. През второто полувреме разликата ту намаляваше, ту набъбваше за да се стигне до крайното 22:17.
В последният си мач Чардафон се изправи срещу прекия си претендент за бронзовите медали ХК „Полюс-ТМ“. Въпреки натрупаната умора габровци демонстрираха свежа мисъл и бързо натрупаха преднина, която на моменти достигаше 6 гола.Полувремето завърши при резултат 12:8.До средата на второто полувреме нищо не предвещаваше, че ще има драма в последните секунди. Момчета на треньора Йонко Вутов методично започнаха да намаляват разликата, за да се стигне до 19:19.Дузпа в полза на Чардафон, успешно реализирана от Валентин Христов, след което последва бърза атака завършила с удар в гредата.20:19.


„Щастлив съм от постигнатият успех, той беше много важен от гледна точка на липсата на увереност и самочувствие.Въпреки, че отборът в пълният му състав е сглобен едва от тази година, вярвам че с още малко усилия можем да бъдем част от осемте най-добри на финалите на Държавното Първенство.Най-хубавото е, че не мога да кажа, че някой е изпъкнал. Всеки помогна с каквото може в отделните мачове.“-сподели треньорът Христо Данаилов.

 

Leave A Comment