Зона „Мизия“ си има своя шампион – Чардафон

Днес 18.04.2021г. се изигра финала за момчета до 11години на зона „Мизия“ в СЗ „Орловец“, като взеха участие класиралите се на първите две места отбори от двете предварителни групи. Най-достойните бяха ХК“Полюс- ТМ“-Плевен, ХК „Дунав“ – Белене, ХК „Павликени“-Павликени и ХК“Чардафон“.
В първият мач от програмата малките чардафончета се изправиха срещу отбора на Павликени.След равностойно начало на пътвото полувреме, Чардафон успя да дръпне след 5 безответни гола с 9:2.Второто полувреме протече с размяна на голове за крайното 15:6.
В четвъртият мач по програма се изправиха един срещу друг добре познаващите се от предварителна група „А“ отбори на ХК“Полюс- ТМ“ и ХК“Чардафон“.Мачът между двата отбора се очерта да бъде своеобразен финал, тъй като те демонстрираха, че на този етап са най-подготвени.Още от самото начало младите хандбалисти се впуснаха в люта битка. За отбора на Плевен в този момент най-резултатни бяха Владимир Атанасов и Кристиян Тодоров, които бяха в основата на преднината за първото полувреме 9:12.През второто полувреме обаче Иво Велков и компания действайки задружно успяха да обърнат нещата в своя полза с гол в последната секунда 20:21.


Последния мач от турнира срещу отбора на Белене беше без значение за крайното класиране, което позволи на треньорката Милена Иванова да пробва различни вариации в състава си. Въпреки това отборът победи с минималното 6:5 и завоюва първото място в зона „Мизия“.

Освен, че бяха наградени като първенец отборът получи още една награда – индивидуална, за най-полезен състезател Иво Велков.

Leave A Comment