ЧАРДАФОН С ИНФАРКТНА ЗАГУБА. ПЛАМЕН ИВАНОВ НАЙ-ДОБЪР ВРАТАР НА ТУРНИРА „ТОДОР ХЪНКОВ“

През този уикенд в гр.Бургас (12-13.09.2020г.) се проведе хандбалният турнир „Тодор Хънков“ в памет на именития хандбален деятел.

Морският град приюти отборите на ХК „Осъм“ Ловеч, ХК „Добруджа “ Добрич, ХК „Спартак “ Варна, ХК „Локомотив“ Горна Оряховица, ХК „Чардафон“ Габрово и ХК „Фрегата“ Бургас. Нашият отбор попадна в група с отборите на Локомотив и Добруджа. През първият ден в мачовете от груповата фаза габровци се наложиха над отбора на Добруджа и загубуха от Локомотив, което им утреди второ място в групата.

Днес те се изправиха срещу вторият от другата група ХК“Осъм“ Ловеч  в двубой за бронзовите медали. Първото полувреме завърши с аванс от два гола за символичния домакин Осъм. През второто полуврвеме обаче подмладения габровски отбор , умело веден от Станислав Йорданов и Марио Янчев показа, че когато между играчите има добър синхрон и взаимна подкрепа нещата могат да изглеждат доста добре, за да се стигне до равенство в края на срещата. Според регламента на турнира при равенство в редовното време се преминава в изпълнение на седем метрови хвърляния, при които по-концентрирани бяха подопечените на ловешкия наставник Юлиян Симеонов.

„Щастлив съм че младите състезатели на Чардафон показаха , че може да се разчита на тях и подкрепяни от опитните бойци, ще продължат да са основен фактор в „А“ РХГ. В последния мач отлични изяви имаше 16-годишният Виктор Петров.“ заяви треньорът на габровци Христо Данаилов.

Leave A Comment