„Чардафон“ влезе в Топ 4 на турнира Купа България

Мъжкият отбор на „Чардафон“ се класира за полуфиналите в турнира Купа България по хандбал. Габровският тим отстрани състава на „АСТИ-91“ в четвъртфиналната фаза, като надигра тима от Хасково в зала „Орловец“ с 30:20.

Домакините имаха пълно превъзходство в срещата и още в началните минути изключиха интригата, след като поведоха със 10:4. До почивката разликата се увеличи на 8 гола – 16:8. Статуквото не се промени и през втората част. Разликата бързо нарасна на 11 гола и това даде възможност на играещия треньор Христо Данаилов да направи ротации в състава. Игрови минути получиха всички записани в тимовия лист. Първи гол за мъжкия състав отбеляза юношата Георги Асенов. Сирената за край на мача прозвуча при резултат 30:20.

Станислав Йорданов реализира 7 гола за победата, Димитър Петков добави 6, а по 4 пъти се разписаха Павел Данаилов, Мирослав Денчев и Марио Янчев. За пореден път Пламен Иванов обра аплодисментите на публиката с великолепните си изяви на вратата. За „АСТИ-91“ бившият играч на „Чардафон“ Петко Петков наниза 8 гола, с 4 завърши Тенчо Тенев.

Следващият съперник на бронзовия медалист в турнира от 2018-та е съставът на НСА (София), който елиминира в инфарктен двубой втородивизионния „Спартак“ (Плевен) с 31:30 след продължения. В другия полуфинал ще се срещнат настоящият носител на трофея „Локомотив“ (Варна) и „Пирин 64“ (Гоце Делчев). Полуфиналните и финалните срещи от турнира ще се проведат в два последователни дни, на 14-15 март следващата година. Домакинът ще бъде определен допълнително.

„Чардафон“: Слав Колев, Павел Данаилов-4, Мирослав Денчев-4, Христо Данаилов, Станислав Йорданов-7, Пламен Дедев-1, Димитър Петков-6, Евлоги Вълчанов-1, Мариян Кирмагов, Георги Асенов-1, Пенчо Пенчев, Марио Янчев-4, Даниел Грозданов-2, Пламен Иванов.

Водач: Милена Иванова

Leave A Comment