Чардафон и Добруджа в дерби N=15

За поредна година хандбалният мъжки отбор на „Чардафон“ (Габрово) ще се бори за за призово място в турнира „Купа България”.Интригуващото е ,че за пореден път на пътя му застава отбора на „Добруджа” и то едва в първия кръг на турнира. „Чардафон” се завърна в елита преди три години,а двата отбора са играли петнадесет пъти един срещу друг.Турнира се играе на директни елиминации в един мач. Дербито е тази събота в зала „Орловец“ и ще започне в 18 часа.Победителят продължава на  четвъртфинал където го чака отбора на „Асти”.

През сезона до тук „Чардафон“ и „Добруджа“ изиграха един мач по между си,спечелен от желто-зелените.

За Габровските момчета  предстоящия двубой дава добра възможност за реванш за загубените три полуфинала за първенството и един в същия турнир след инфарктен мач изпълнен с много обрати и две продължения през 2018 г.

„Този мач е много важен за нас, след финансовите проблеми и колебливите игри от началото на сезона пред нас се отваря възможността да играем финал, ако преодолеем добричлии в следващите кръгове противниците са от „Б” група или извън топ 4. Подкрепата от публиката ще е от огромно занчение.” сподели Христо Данаилов.

Leave A Comment