„Чардафон“ с шампионско трио за новия сезон

Продължава борбата на мъжкия хандбален отбор на „Чардафон“ за привличането на класни състезатели за новия сезон в  „А“ РХГ. След като преди броени дни се разбра, че тимът ще участва и през тази година в елитната група, на дневен ред дойде въпросът дали ще успее да привлече, макар и в последния момент, класни състезатели за каузата си.

След  добрата вест, че Марио Янчев и Николай Цветков и през тази година ще са част от отбора, ръководството на клуба може да се похвали с това, че успя да задържи национала Димитър Петков, въпреки големия интерес към него от страна на други клубове, както и да привлече вратаря Пламен Иванов, който до миналия шампионат се състезаваше за „Фрегата“ (Бургас). Опитният страж е многократен шампион на България и безспорно попадение за „Чардафон“. Роден е в Българене, където прави първите си крачки в хандбала. След отлични изяви в юношеските гарнитури е привлечен в „Локомотив“ (Варна) от доайена в българския хандбал Пенко Златев и с „железничарите“ печели шест титли на страната. Спортният му път продължава в отбора на „Добруджа“ (Добрич), с който става още два пъти национален първенец. Последните три титли в кариерата на вратаря са с отбора на „Фрегата“, в който е основна фигура, заедно с Димитър Петков и Христо Данаилов.

„Доволен съм, че ден след ден нещата се случват в желаната от нас посока. Пламен Иванов бе в основата на успехите на „Фрегата“. През последните години виждаме, че той продължава да поддържа високо ниво на игра. Всички знаем, че вратарският пост е с огромно значение във всеки един спорт, така че за нас е от огромно значение да има голяма конкуренция в отбора на този пост, която неминуемо ще доведе до още по-добри резултати. Вярвам, че това ще направи верните ни фенове по-щастливи и жадни за приятни емоции”, сподели играещият треньор Христо Данаилов 10 дни преди старта на новия сезон.

В първия кръг от първенството „Чардафон“ ще приеме състава на „Локомотив“ (Горна Оряховица). Мачът е на 29 септември (неделя) от 17.00 часа в зала „Орловец“.

Leave A Comment