С хъс и желание за победа хандбалистите на „Чардафон“ стигнаха до малкия финал в международния турнир „Smederevo Trophy 2019“

11-годишните на ХК „Чардафон“ достигнаха до финалната фаза на международния хандбален турнир за купата на Смедерево в Сърбия.

Габровските деца се класираха на второ място в груповата фаза на турнира с 3 победи и една загуба като успяха да надделеят с 11:7 над румънците от ХК „Корабия“, които нямаха нито една загуба до този момент, а по-късно бяха дисквалифицирани от турнира, тъй като се установи, че в разрез с правилата в състава им има по-големи състезатели.

Второто място в груповата фаза изстреля „Чардафон“ директно на полуфинал срещу другия български отбор в турнира – ХК „Осъм“, Ловеч. Ловчанлии взеха надмощие над малките габровски хандбалисти още през първото полувреме. Липсата на концентрация и контузия на вратаря на ХК „Чардафон“ Валентин Христов доведоха до крайното 18:9 за ХК „Осъм“.

България спечели участие в двата финала на турнира като хандбалистите от Ловеч мериха сили с домакините от Смедерево и завършиха втори.

FB IMG 1566673919399

В битката за бронза мъниците на ХК „Чардафон“ се изправиха срещу заелите първото място в тяхната група след дисквалифицирането на Румъния – ХК „Академия Меганем“, Тунис. Габровските деца демонстрираха огромно желание за победа и първото полувреме на решаващия двубой завърши при равенство 4:4. До последните минути на мача малките хандбалисти на „Чардафон“ успяваха да задържат равенството, но умората и контузия на един от ключовите състезатели на отбора Радослав Коев решиха двубоя с 7:4 в полза на Тунис. Така „Чардафон“ заеха почетното четвърто място в турнира за купата на Смедерево.

FB IMG 1566673961811

Треньорският състав на ХК „Чардафон“ Христо Данаилов и Милена Иванова изказаха своето удовлетворение от играта на 11-годишните състезатели на клуба.

„На терена габровските деца демонстрираха хъс и желание за победа, бориха се до последно въпреки контузиите, а това е достойно за уважение. За ръководството на клуба най-важното е обиграването на отбора, трупането на опит и възможността децата да се изправят срещу непознати отбори, за да добият увереност в своите възможности.“, коментираха треньорите на ХК „Чардафон“.

FB IMG 1566673933791

Международният турнир по хандбал за купата на Смедерево се провежда за 6-та поредна година. В него участват над 100 отбора от повече от 30 държави, сред които отборите на PSG (Франция), Ferencvároš (Унгария), Pick Szeged (Унгария), Karpaty (Украйна) и др.

FB IMG 1566829885781

Leave A Comment