„Чардафон“ спечели бронзовите медали.

Мъжкият отбор на „Чардафон“ триумфира с бронзовите медали от Държавното първенство по хандбал за втори път в своята клубна история. Макар и без куп важни фигури в състава като Марио Янчев, Георги Николов, Евлоги Вълчанов, Пламен Дедев и Слав Колев, габровският тим се наложи с 24:25 при визитата си на „Спартак“ във Варна и затвори с 2:0 победи плейофа за третото място в шампионата.

Домакините успяха да вземат преднина в края на първата част и се оттеглиха на почивката с аванс от 2 гола – 12:10. Второто полувреме стартира с нови две поредни попадения в габровската врата и резултатът стана 14:10. „Чардафон“ постепенно смъкна разликата до гол и със силна игра в заключителните осем минути на двубоя си осигури крайния успех. Попадението, което донесе победата на габровския тим в срещата с 24:25 и бронзовите медали, заби талантът Петко Петков в последната минута на срещата.

Петков отбеляза общо 5 точни попадения, с толкова завърши и Мирослав Денчев. Топ реализатор на тима отново беше Димитър Петков, нанизал 11 гола за успеха.

Отлични намеси на вратата във важни моменти от мача имаше 17 годишният Мартин Тинчев, който изрази емоцията си след срещата с думите: „Щастлив съм, че ми беше даден шанса да участвам в този важен мач. Това беше един огромен импулс за мен да продължа да се развивам в този спорт“.

Задоволство от триумфа изрази и президентът на клуба Милена Иванова: „Радвам се, че взехме бронзовите медали. Това беше един своеобразен реванш за загубата от същия съперник във Варна на ¼ финалите в турнира Купа България. Сладък реванш и за загубата на плейофа за третото място от същия съперник през миналата година. Беше много трудно и въпреки че догонвахме в резултата през цялото време на срещата, аз усещах увереността на момчетата, че крайния резултат ще бъде в наша полза. Получи се и всички сме много щастливи“.

„Победихме главно заради това, че имахме воля и вярвахме през цялото време, че нещата могат да приключат в наша полза. Когато играх във Варна имах един много добър треньор и той казваше, че в последните минути на мача се решава всичко. Ние изчакахме този момент, поведохме едва в 54-та минута и до края показахме, че сме много по-свежи от гледна точка на мисленето – анализира Христо Данаилов – „Еуфорията е завладяваща. Щастливи сме, че успяхме да приключим серията още във Варна, въпреки че ни липсваха верните фенове, които ни подкрепят във всеки домакински мач. Радвам се, че имаше и такива, които бяха заедно с нас в битката и посвещаваме този успех на тях“, допълни неостаряващият играещ треньор на „Чардафон“.

„За един доста млад клуб, какъвто е нашият, на 4-5 години, ние вече за трети пореден път участваме в битка за бронзовите медали и за втори път ги печелим, което смятам, че е доста добър успех“ – коментира и един от опитните играчи в състава Мирослав Денчев – „Иска ми се и вярвам, че това ще бъде едно страхотно вдъхновение за децата и по-младите състезатели в клуба и за хората, които ни подкрепят в залата, на нашата публика“, допълни Миро.

Бронзовите медалисти в „А“ РХГ за сезон 2018/2019 са: Николай Цветков, Слав Колев, Христо Данаилов, Георги Николов, Мирослав Денчев, Димитър Петков, Марио Янчев, Евлоги Вълчанов, Пламен Дедев, Петко Петков, Цветелин Христов, Даниел Грозданов, Денислав Трендафилов, Пенчо Пенчев, Мартин Тинчев.

Водач: Милена Иванова

Leave A Comment