Младежите въпреки победата си без шансове за класиране на Държавното първенство.

Вчера 29.03.2019 г. в СЗ“Орловец“ беше изигран и последния зонален турнир, с победа и загуба завърши той за възпитаниците на треньора Христо Данаилов.

В първия мач изправи един срещу друг Чардафон и Раховец, многобройните пропуски и непредизвикани грешки  в началото на мача позволиха на гостите да вземат  аванс от два гола на полувремето (7:9). Обратно на очакванията през второто полувреме те успяха да увеличат преднината си до пет гола, в този тежък момент за габровци инициативата пое Валентин Робов, завърналия се след едногодишно отсъствие двуметров гард,подпомаган от 16-годишния Георги Асенов и добрата игра в защита бяха в основата за обрата- 21:20 за Чардафон.

Час по късно следващия противник беше доста по-класен, Осъм- сребърен медалист от турнира за „Купа България“още от самото начало наложи своята игра и до края на мача не даде никакъв шанс на „зелените“ за крайното 26:18.

„Това бяха последните мачове за младежките формации на голяма част от състезателите поради навършване на 19-годишна възраст и училище, за съжаление не можахме да се представим според възможностите си поради нарушена тренировъчна дейност, но въпреки всичко удоволствието от преживяните емоции заедно остава. Пожелавам на абитуриентите успешна реализация в живота и дано спорта е техен спътник.“-каза Христо Данаилов.

Leave A Comment